Friday, March 06, 2009

buitensport!



Dag allemaal,

Hier een update vanuit Kiwiland. De eerste 3 weken hier zijn al weer voorbij; het gaat snel. Nog een keer zo'n periode plus een beetje en dan komt Heleen al weer deze kant op en dan is het reisgedeelte aan de beurt. Het collegejaar is hier nu echt begonnen. Vorige week waren er allerlei festiviteiten op de campus om het jaar te openen, met bandjes, standjes van de verschillende sportclubs, verlotingen van fietsen en auto's en toen ben ik meteen maar lid geworden van de alpine club en de surf club. Afgelopen maandag werd er verteld wat de alpine club allemaal deed en dat was meer dan genoeg om mij enthousiast te maken. Maar ja, de 2 maanden dat ik hier zit zijn natuurlijk zo voorbij..

Genoeg reden om in de weekenden wel actief te zijn. Het probleem is alleen in Nieuw Zeeland dat je zonder auto eigenlijk niets kan. Daar ben ik het eerste weekend wel achter gekomen. Zelfs naar de dorpjes vlak rondom Palmerston North (hier: Palmy) is er vrijwel geen openbaar vervoer. Als je geluk hebt 1 keer per dag. Dan moet liften wel gemakkelijk gaan, dacht ik. Alleen na een uur wachten had ik nog steeds geen auto, sterker nog, de mensen keken niet eens naar me. Toen heb ik het opgegeven, en heb ik de directe omgeving van Palmy verkend.

Vorig weekend zijn we met een grote groep Europeanen naar het Kaweka Forest Park gereden. Het was zaterdag abominabel weer en daarom hadden we niet zomaar een wandeling in dit park uitgekozen, maar een waarvan het doel een hotspring was, zodat we weer lekker warm konden worden in de hotspring. De rit naar het park toe was al een hele belevenis omdat het laatste deel over een gravel road was, en we zelfs door een rivier moesten rijden. De hotspring was heerlijk. Absoluut een heel speciaal gevoel om in het pikdonker met een biertje en een fles wijn in zo'n bad te zitten, met overal oplichtende glimwormen om je heen. Alleen de hut vinden in het pikdonker bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn.
Dit weekend staat surfen op het programma. Ik ben benieuwd!







Groeten allemaal!