Saturday, September 16, 2006

Lugu wu

Dag allemaal, het is hoog tijd weer wat op de site te zetten. We zijn namelijk al weer bijna 3 weken in China; de tijd gaat ongelooflijk snel. Lugu wu is de mysterieuze naam van het meer waar Annieka en ik nu zitten, samen met 4 nederlanders, waarmee we al een week samen reizen (Mark en Linda). Lugu wu is op 2690 meter, precies op de grens met Yunnan en Sichuan, twee provincies in Zuid-West China. Het is een supermooi meer, heel helder, en in tegenstelling tot veel alpenmeren op die hoogte aangenaam om in te zwemmen. Het enige probleem is het weer dat eigenlijk al 2 weken tegenzit, met vrijwel elke dag regen.
Even een korte update van wat we gedaan hebben de afgelopen 3 weken, te beginen met Ruili. In Ruili hebben we een mooie fietstocht gemaakt, langs dorpjes aan de grens met Myanmar. Hierna zijn we naar Teng Chong gegaan, waar we gedurende de 4 dagen dat we hier bleven geen buitenlanders gezien hebben. Een heel bijzondere ervaring, helemaal omdat Teng Chong geen saaie get-away place was, maar een mooi stadje in een interessante omgeving, met vulkanen, geisers en hot-springs in de buurt. Een dorpjes vol aardige mensen die ons uitnodigden voor eten, drinken etc. Na Teng-Chong zijn we doorgegaan naar Dali, ook aan een mooi meer. Hier hebben we gevist met aalscholvers, vogels die ze zo getemd hadden dat zo gauw je de boot in het water schoof, ze meteen van hun stuk af sprongen en mee zwommen met de boot. Af en toe doken ze onder en vingen een vis, maar die konden ze niet doorslikken vanwege een touwtje om hun nek. Dan stikten ze wel bijna in de vis maar de visser was er op tijd bij om de vogels hun vis weer uit te laten kotsen. In Dali begon het ook regelmatig te regenen. We wilden hier graag wat fietsen door de omgeving, maar vanwege het weer hebben we dit niet gedaan. We zijn doorgereden naar Lijiang. Lijiang is het China zoals je het je voorstelt, kronkelende straatjes, vrouwen met grote strohoeden, en overal rode lantaarns. Het was een mooie stad maar ook heel toeristisch (veel Chineze toeristen), dus heel druk. We hebben wel een trekking gedaan vanuit Lijiang door de Tiger Leaping Gorge. Ik ga de volgende keer hier foto's van op de site zetten. Ook maak ik het verhaal dan langer want ik moet nu stoppen. Iig zijn we vanuit Lijiang naar Lugu wu gegaan. Volgende keer dus meer.

8 Comments:

Blogger Georg Muntingh said...

Het klinkt allemaal heel leuk, ik ben zeer benieuwd naar de foto's!

6:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

Yo bro!

Het verhaal klinkt leuker dan de theorie over grenslaagloslating... Nouja, heb ik in ieder geval weer wat afleiding.
Veel plezier nog en inderdaad, doe eens wat foto's! ;)

Erik

2:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Mag ik concluderen dat China het Engeland is van Azie ;)

2:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

qua regen dat is

2:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

...of zit je in het Seattle-in-januari equivalente deel van China?

12:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

Augustus was hier trouwens ook niet te best!!
Je camara werkt toch wel bij bewolkt weer of zit d´r geen blitz op??

2:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

Leuk wat van je te horen! Trouwens (ik doe deze uitspraak zonder atlas voor me, dus zonder te weten of het ergens op slaat): maar ik heb een tip van mijn collega Femke (die deze zomer ook naar China is geweest). Als je nog in Chengdu komt: daar zit een hostel, genaamd Loft( No.4 Xiao Tong Xiang, Tong Ren Road, Chengdu), die leuk, goed en goedkoop is en waar je bovendien gemakkelijk reisjes=vluchten naar Tibet kunt regelen. Dat was het hoogtepunt van hun reis.

11:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

Don't we all know that it must be a match, that they were over head and ears in love with each other from the first moment they met?
hydrocodone withdrawal

6:15 AM  

Post a Comment

<< Home