Thursday, August 31, 2006

2 dagen Bangkok, 1 dag China

Zondag om 21 uur zou het vliegtuig vertrekken vanuit Schiphol. Hij bleef echter anderhalf uur langer op de grond staan in verband met een kapotte accu. Gelukkig werden we goed verzorgd door de KLM: de hapjes en drankjes zijn maar naar de vertrekhal gebracht. De rest van de vlucht verliep voorspoedig, we zijn tussen de golfende mensen geland op Bangkok International Airport, en daar was Annieka ook.
Terug naar Banglamphu, Khao San Road, even weer herinneringen opgehaald aan 6 jaar terug, toen Ruud en ik daar voor het laatst waren. s'Avonds zelf nog een ticket geregeld naar Japan voor in november, dus de volgende dag hadden we geen grote regeldingetjes, en konden we lekker wat rondlopen en bootje varen over de Chao Praya-rivier.
Woensdag zijn we vroeg vertrokken terug naar het vliegveld, waar we onze vlucht naar Kunming, China gecancelled aantroffen. Maar we konden uiteindelijk toch met een andere maatschappij (Thai) vliegen, die waarschijnlijk ook nog veel beter was. We kregen iig een uitgebreide lunch, koffie, en likeurtje allemaal door elkaar heen omdat er geen tijd voor was om het keurig in gangen te doen, daarvoor was de vlucht te kort.. In Kunming de nachtbus genomen naar Ruili, aan de grens met Myanmar. Daar zijn we nu dus. De nachtbus was op zich goed, ipv stoelen waren er bedden, maar wel een beetje krap, helemaal als je achterin de bus lag met 3 naast elkaar (zoals wij). Mede dankzij de hobbels en de hitte dus weinig oog dicht gedaan. Beetje brak dus vandaag maar we zijn nu op een plek waar we wat langer blijven. Foto's komen later.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Klinkt allemaal goed Joost, maar het begin van jullie vakantie proeft letterlijk en figuurlijk erg vliegerig. Geniet ervan.

11:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

het thuisfront leeft met je (jullie) mee.oma en opa.

2:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

He die Joost, zit pas net in het verhaal door wat verhuisperikelen, maar enigszins verlaat toch veel plezier toegewenst op de vakantie :)
Begrijp ik nu trouwens goed dat je in Birma zit? Dacht dat het zooitje daar volledig afgegrendeld was... Aan de andere kant heb je er altijd wel een handje van om de meest exotische plaatsen aan te doen. Viel Spass in ieder geval!

2:34 PM  
Blogger Georg Muntingh said...

Klinkt heel erg leuk! Vast raar om weer in Banglamphu terug te zijn.

Ik zal binnenkort even kijken of ik een huurfiets met meer dan drie versnellingen kan regelen hier in Japan. Ik verwacht niet dat het heel duur is, die fiets met drie versnellingen die ik hier bij het Takezono huis gehuurd heb kostte me maar 3000 yen voor vier maanden. Dat kan natuurlijk ook vanwege sponsoring zijn.

Ik kijk uit naar je nieuwe belevenissen!

4:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hee Joost,

Gister in Ith nog even nagedacht over het leven. Gemediteerd op de kameel zogezegd. Dat kan dus ook dichter bij huis. Maar desalniettemin veel plezier gewenst.
Groeten
Leendert

8:04 AM  

Post a Comment

<< Home