Thursday, August 31, 2006

2 dagen Bangkok, 1 dag China

Zondag om 21 uur zou het vliegtuig vertrekken vanuit Schiphol. Hij bleef echter anderhalf uur langer op de grond staan in verband met een kapotte accu. Gelukkig werden we goed verzorgd door de KLM: de hapjes en drankjes zijn maar naar de vertrekhal gebracht. De rest van de vlucht verliep voorspoedig, we zijn tussen de golfende mensen geland op Bangkok International Airport, en daar was Annieka ook.
Terug naar Banglamphu, Khao San Road, even weer herinneringen opgehaald aan 6 jaar terug, toen Ruud en ik daar voor het laatst waren. s'Avonds zelf nog een ticket geregeld naar Japan voor in november, dus de volgende dag hadden we geen grote regeldingetjes, en konden we lekker wat rondlopen en bootje varen over de Chao Praya-rivier.
Woensdag zijn we vroeg vertrokken terug naar het vliegveld, waar we onze vlucht naar Kunming, China gecancelled aantroffen. Maar we konden uiteindelijk toch met een andere maatschappij (Thai) vliegen, die waarschijnlijk ook nog veel beter was. We kregen iig een uitgebreide lunch, koffie, en likeurtje allemaal door elkaar heen omdat er geen tijd voor was om het keurig in gangen te doen, daarvoor was de vlucht te kort.. In Kunming de nachtbus genomen naar Ruili, aan de grens met Myanmar. Daar zijn we nu dus. De nachtbus was op zich goed, ipv stoelen waren er bedden, maar wel een beetje krap, helemaal als je achterin de bus lag met 3 naast elkaar (zoals wij). Mede dankzij de hobbels en de hitte dus weinig oog dicht gedaan. Beetje brak dus vandaag maar we zijn nu op een plek waar we wat langer blijven. Foto's komen later.

Wednesday, August 23, 2006

Zaterdag 15 juli ben ik vertrokken naar de Alpen. Ik kon met een meneer van de NKBV meerijden die me naar Bern bracht. Van daar heb ik gelift naar de NSAC-camping in Innertkirchen. Daar viel ik met mijn neus in de boter, of liever in het vlees; ik was net op tijd voor een barbeque. Het zou niet de laatste zijn op de NSAC-camping. Ik heb de eerste week geklommen met Wouter de Vries. Mooie graatjes gedaan bij de Grimsel- en Susten-pas: we hebben die week de Gr. Diamantstock O-graat, de Alplistock en de Wendenhorn beklommen. Mooie tochten, alleen jammer dat ik weer wat last kreeg van mijn knie, (waarvoor ik eerder dat voorjaar ook al de deur van zowel manueel als fysio-therapeut had platgelopen). Maar beter voorzichtig doen dus. De week erna heb ik daarom meer sport-alpiene tochten geklommen, tochten waarvoor niet geweldig lange anstiegs noodzakelijk waren. Maar wel heel mooi.

De derde week ben ik met Chris en Jose meegereden naar Orpierre in Zuid-Frankrijk. Daar was namelijk de GSAC sportklimweek. Heel relaxed de klimvakantie daar afgesloten. Aan het einde van die week heb ik teruggelift naar Nederland. Na de eerste lift werd ik afgezet in Grenoble. Leuk om daar weer eens rond te lopen (in 2003 heb ik daar een half jaar gestudeerd). Daarna heel simpel met een vlaams echtpaar helemaal naar Beaune, en vanaf Beaune met een vlaamse trucker over de Noord-Franse binnenweggetjes naar Antwerpen. Hij wilde niet over de autoroute du soleil omdat hij bang was gecontroleerd te worden; hij had namelijk gesjoemeld met zijn tachograaf. Hij reed er echter niet langzamer door en gaf extra gas als er een flitspaal stond. Die worden toch nooit opgestuurd, zei hij. s Na nog een halve nacht te bivakkeren in een maisveld, was ik de volgende dag in Nederland.

De laatste 3 weken in Nederland ben ik bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor China en Japan. Visa, vaccinaties, spullen bij elkaar zoeken, mijn Japans weer wat ophalen. Ik heb er veel zin in! De volgende update van deze blog zal dan ook uit het verre oosten komen.

Afgestudeerd!


Zoals de titel al doet vermoeden is hiermee mijn eerste web-log (blog)gelanceerd. Dit is het eerste berichtje (de eerste post) er van. Het is nu 23 augustus 2006. Twee maand geleden ben ik afgestudeerd, en over vier dagen vertrek ik op reis naar China en Japan. Het is de bedoeling op deze blog wat van mijn belevenissen bij te houden.
Maar laat ik bij het moment van afstuderen beginnen. Mijn eindpraatje was op 29 juni, en het ging over allerlei wiskundige theorie achter het coderen van stereo geluid. Dit is natuurlijk een vrij simpele omschrijving van een project waar ik de afgelopen 10 maanden mee bezig geweest was bij Philips, in Eindhoven. Ik heb daar op de research-afdeling (het vroegere Natlab) gewerkt aan Lineaire Predictie van een stereo geluidssignaal. In het bijzonder aan een coderingstheorie (of liever gezegd een heel klein onderdeel daarvan), die Line Spectral Frequencies heet. Allemaal heel moeilijk natuurlijk.
Anyway, het praatje ging goed, de slides deden het, en het publiek vond het interessant. Hoop ik tenminste. In ieder geval, met dit praatje heb ik zowel mijn eindstage bij Philips, als mijn gehele studie afgesloten. Dit moest gevierd worden natuurlijk: na het praatje hebben we op de Grote Markt uitgebreid geluncht, met de aanwezige familie. Het bier smaakte goed na het praatje.